Priporočam kul knjigo

POZOR, POZOR! NE SPREGLEJTE! SUPER KUL KNJIGA #3 ŠPEHBOMBE (dekliški roman), PREBERETE V ENEM DIHU!

Gre za zgodbo o »3 špehbombah«, treh dekletih, ki jih na šolskem (facebook) tekmovanju izglasujejo za najbolj debele najstnice na šoli.

Spoznajo se, spoprijateljijo ter odločijo, da se bodo med počitnicami odpravile na razburljivo kolesarjenje do Pariza, čeprav sploh ne marajo športa. Na kolesarskem popotovanju, na katerem za preživetje prodajajo klobase, se Mireille, Astrid in Hakimi pridruži tudi Hakimin brat Kader, skrivna Mireillina ljubezen. Obstajajo trije razlogi, zakaj naj bi bili 14. julija, ko v Elizejski palači poteka vrtna zabava, v Parizu. Za te razloge pa vedo samo špehbombe in špehbombin brat in jih niti na koncu ne razkrijejo, ker se stvari iztečejo drugače, kot so si zamislili v začetku. Morda je neodgovorjeno vprašanje tudi začetek nadaljevanja nove knjige. Izkaže pa se, da je pot pomembnejša od cilja. Potovanje jim prinese nenadejano slavo, ker se na začetku odpravijo v Cluny, kjer jih študentje pretihotapijo na zaključno zabavo, kjer je tudi alkohol. Zadnji dan potovanja pa jih še predsednica Francije povabi v Elizejsko palačo. Ampak v Pariz se bodo še vrnili, saj bo nekdo prejel nagrado za dolgoletno zvesto služenje vojski, nekdo bo užival na koncertu, nekomu bodo izdali knjigo, pa verjetno bo še kakšna priložnost za obisk Pariza.

Mladostniki pogosto sodimo ljudi po videzu. Knjiga spomni, kako napačni so predsodki in kako pomemben je zdrav duh v zdravem telesu. Potrebna je potrpežljivost z veliko vztrajnosti za preseganje lastnih omejitev. Na potovanju dekleta in fant odrastejo ter spoznajo, kaj je v življenju resnično pomembno. Pomembno je, da izstopimo iz svojih okvirjev in se predamo življenju. Življenje je lepo.

Pri knjigi mi je zelo všeč jezik, ki je mladostniški npr. hešteg #. Ko enkrat začneš brati, knjige ne moreš več odložiti.

Kaj nam pisateljica skozi knjigo želi povedati?

Otroci lahko presežejo sami sebe in vrstnike. 

Pomembno je prijateljstvo…                                                                

Veliko užitkov ob branju…        

Tinkara Š., 4. b            

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja