AVSTRALIJA, KLIČEMO TE.

18. januarja so osmošolci ob fotografijah in iskreni pripovedi Rebeke in Mihe Dolerja začutili Avstralijo zelo od blizu. Podelila sta nam svojo zgodbo in izkušnje o sedemletnem bivanju na najmanjši celini; o njunih otroških sanjah; o pogumu, volji, o razlikah med državama, ki so tako velike kot sama Avstralija. Hvala vama.

Zoja K., 8. b: Učna ura z Rebeko in Miho mi je bila zelo všeč, saj smo izvedeli ogromno podrobnosti o Avstraliji. Všeč mi je bilo, da sta vse povedala iz lastnih izkušenj in da sta povedala tako dobre kot tudi slabe lastnosti. Nekatere posebnosti Avstralije so me zelo pritegnile. Avstralija mi je zelo všeč, vendar nisem čisto prepričana, če bi tam rada živela.

Lana Đ., 8. a: V ponedeljek, 18. 1. 2021, smo učenci osmih razredov imeli malo drugačno uro geografije. Iz daljne in vroče Avstralije smo prejeli video klic Mihe in Rebeke Doler. Povedala sta nam svojo zgodbo o tem, kako sta sploh prišla živet v Avstralijo, različne zanimivosti, pokazala veliko fotografij. Med pogovorom smo izvedeli tudi njuno mnenje o življenju tam. Sama verjetno ne bi šla živet v Avstralijo, z veseljem pa bi kdaj odšla tja na počitnice. Bilo je zelo lepo in zanimivo poslušati dogodivščine, ki sta jih doživela. Izvedela pa sem tudi veliko novih stvari.

Sara K., 8. a: Pripovedovanje o Avstraliji je bilo res nepozabno in zanimivo, zelo poučljivo ter tudi kar mamljivo. Rada bi se lepo zahvalila Mihi in Rebeki, saj je bilo zelo prijazno od njiju, da sta si vzela uro in pol časa za nas. Izvedeli smo veliko stvari, za katere nismo vedeli. Osebno bi zelo rada obiskala Avstralijo, zato mi je bil ta pogovor zelo všeč

Atena Lojen M., 8. a: Predavanje se mi je zdelo zelo poučno in zanimivo. Izvedela sem tudi veliko novega o življenju v Avstraliji in tudi o Avstraliji sami. Povedala sta nam, tudi kakšne so bile njune izkušnje pri seljenju iz Evrope v Avstralijo, zato mi je bilo še toliko bolj zanimivo poslušati.

Helena V.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja